Centrum Stepping Stone

WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning)

Welkom op onze website, waar wij ons inzetten om mensen in kwetsbare situaties de ondersteuning en begeleiding te bieden die zij nodig hebben. Ons aanbod omvat woonbegeleiding, ambulante begeleiding, beschermd wonen, maatschappelijke opvang, dagbesteding en logeeropvang. Wij streven ernaar om mensen te helpen een zelfstandig en waardig leven te leiden, met passende zorg en ondersteuning op maat.

Onze organisatie is er om mensen te ondersteunen bij het vinden van een veilige woonplek, het bieden van begeleiding in het dagelijks leven en het creëren van een stabiele basis voor de toekomst. Of u nu op zoek bent naar woonbegeleiding, ambulante begeleiding, beschermd wonen of maatschappelijke opvang, wij staan klaar om u te helpen.

 

Woonbegeleiding

Woonbegeleiding is bedoeld voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar daarbij ondersteuning nodig hebben. Onze diensten richten zich op het bieden van praktische en emotionele ondersteuning in de thuissituatie. Dit omvat:

 • Huishoudelijke Ondersteuning: Hulp bij dagelijkse taken zoals schoonmaken, koken en boodschappen doen. (Basale ADL)
 • Financiële Begeleiding: Ondersteuning bij budgetteren, het beheren van financiën en het aanvragen van subsidies of uitkeringen. (Instrumentele ADL)
 • Sociale Vaardigheden: Hulp bij het opbouwen en onderhouden van sociale contacten en het deelnemen aan sociale activiteiten.


Ambulante Begeleiding

Ambulante begeleiding is een flexibele vorm van ondersteuning waarbij onze begeleiders regelmatig bij de cliënt thuiskomen of op een andere locatie afspreken. Dit is ideaal voor mensen die zelfstandig wonen, maar af en toe begeleiding nodig hebben. Onze diensten omvatten:

 • Persoonlijke Ontwikkeling: Begeleiding bij het stellen en behalen van persoonlijke doelen, zoals het volgen van een opleiding of het vinden van werk.
 • Crisisinterventie: Snelle ondersteuning in geval van een crisis, om verdere escalatie te voorkomen.
 • Gezondheidsmanagement: Ondersteuning bij het maken van medische afspraken en het opvolgen van medische adviezen.

Beschermd Wonen

Beschermd wonen is bedoeld voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen door psychische problemen, verslaving of andere complexe zorgvragen. In een beschermde woonomgeving bieden wij:

 • Veilige Woonomgeving: Een veilige en stabiele woonplek met toezicht en begeleiding.
 • Structuur en Dagbesteding: Dagelijkse routines en activiteiten die bijdragen aan een zinvolle dag invulling.
 • Individuele Zorgplannen: Op maat gemaakte zorgplannen die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelen van de bewoner.

Maatschappelijke Opvang

Maatschappelijke opvang biedt een tijdelijk onderdak aan mensen die dakloos zijn of in een crisissituatie verkeren. Onze opvangdiensten omvatten:

 • Crisisopvang: Directe opvang voor mensen in acute nood.
 • Langdurige Opvang: Verblijf voor een langere periode, met begeleiding naar een meer stabiele woonsituatie.
 • Re-integratie: Ondersteuning bij het vinden van een permanente woonplek, werk en het opbouwen van een zelfstandig leven.